Sikkerhed omkring kort

Når du benytter dit kort er det vigtigt, at du er omhyggelig med sikkerheden. Derfor giver vi følgende råd når du anvender kortet.

  • Undgå, at andre kan aflure din PIN-kode, når den indtastes
  • Dæk med hånd eller pung under indtastningen.
  • Vis hensyn når andre skal indtaste PIN-koden.
  • Gå altid tæt på terminalen, når du indtaster din PIN-kode.
  • Undgå helst at lade dankortet ude af syne når f.eks. tjenere låner kortet, specielt i forretninger du ikke kender.
  • Pas på kortet, check jævnligt, at du stadig har kortet i din pung.
  • Vær opmærksom på unormale situationer - folk der støder ind i dig, hvor dette ikke er nødvendigt m.v. Undersøg da straks om du har dit kort og din pung på dig.
  • Opgiv ikke dit dankortnummer på f.eks internettet med mindre du stoler 100% på modtageren. Pas specielt på overfor udenlandske firmaer.

Hvis uheldet er ude, og dit dankort forsvinder eller bliver stjålet, skal du straks spærre kortet. Ring til os eller PBS kundeservice på tlf. 44892929 - oplys blot dit cpr.-nummer (kod evt. telefonnr. ind på mobiltelefonen eller hav det i pungen eller bilen).

Husk også at du altid kan få ophævet spærringen igen, hvis dit dankort alligevel ikke var stjålet. Har det været stjålet anbefaler vi, at der udstedes et nyt kort.

Sikkerhed ved handel på nettet
Når du som kortholder handler på internettet, vil du på mange forretningers webside, som en del af betalingen, blive ledt gennem en sikkerhedsløsning, som sikrer, at betalingen bliver gennemført sikkert, både for kortholder og for forretning. Den fælles betegnelse for disse sikkerhedsløsninger er 3D Secure. For Visa hedder løsningen ”Verified by Visa”, for MasterCard hedder løsning ”MasterCard SecureCode” og for Dankort hedder løsningen ”Dankort Secured by Nets”.
 

Her kan du læse mere.

I ovenstående link, kan du også tilmelde dit kort til Verified by Visa og MasterCard Secure. Så er du klar til at handle på nettet. Du kan også ændre dine registrerede oplysninger.

OBS: Oplys aldrig din PIN-kode til kortet, når du handler på nettet. Hvis du bliver bedt om at indtaste PIN-koden, skal du afbryde handlen.
Læs mere:
Sikker nethandel - PBS' side om nethandel
Forbrugersikkerhed
 

Retur til forsiden

 

Åbningstider:  

Mandag - fredag 9.30-16.00

Torsdag 9.30-18.00 

 

Uden for åbningstiden kan du hæve i vores pengeautomat. 

Kontakt:

Borbjerg Sparekasse

Bukdalvej 5

Borbjerg 7500 Holstebro

Tlf. 97 46 14 22
Som følge af lovkrav, gør vi opmærksom på, at alle telefonsamtaler med sparekassen bliver optaget.
 

borbjergsparekasse@borbjergsparekasse.dk

Vilkår for brug af vores hjemmeside